Summa sidvisningar

2012-01-29

Vintersport

Jag har tidigare varit inne på att vintersport verkligen tilltalar mig, både på TV och att utöva själv men dagens inlägg kommer att handla om det som visas på TV. Vinterstudion på SVT har ju verkligen höjt intresset och de visar ju verkligen nästan allt man vill se. Fyrans sportcentralen eller vad det nu heter har inte fått till det riktigt än. Lite rörigt och programledarna skapar inte lika stor glädje som Popsen har gjort de senaste vintrarana. Det finns dock en del vintersport som iaf jag gärna skulle se mer av. Det handlar så klart om sändningsrättigheter och sånt men ändå. När de ändå sänder hela helgerna så skulle det få plats med lite mer. Här kommer lite tips till SVT på vad de kan visa mer av.

1. skeleton. Underbar sport. hade vi haft en svensk stjärna så hade det säkert visats mycket. Liggandes på mage på en pluttliten kälke så åker galningarna ner för en isad bana i typ 100 km/h, hur coolt som helst.
2. Short track. Fick ett lyft när Australiens Bradbury vann OS-guld 2002, ni vet när alla andra ramlade och han lugnt gled över mållinjen och Bosse Hansson utbrast " Kan detta verkligen räknas". Ja i denna sport handlar det framförallt om att stå på benen när trängseln i kurvorna.
3. snowboard halfpipe. Hur oseriösa de tävlande än vill framstå sig vara så är det så fantastiskt duktiga och de tricks de gör förvånas man av gång på gång.
4. backhoppning. Ja inte är det som på Boklöv och Staffan Tällbergs tid då det var superspännande nästan varje helg. Men oavsett avsaknaden av svenskar så är det, om man sätter sig in in det, en grymt bra TV-sport där det alltid avgörs i sista hoppet. Nu hörde jag att Ostbågen körde nån sändning på SVT och det sänkte väl betyget lite men annars får de gärna visa mer.
5. Extrem skidåkning. Ni vet den här sporten när galningar åker ner för ett berg med stup och klippor och andra farligheter och det gäller att åka så snabb väg som möjligt.. Visas en del på eurosport och när man väl börjar kolla så är det omöjligt att sluta. Vilka galningar, vilka prestationer.

Tack för idag, nya listor kommer i veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar