Summa sidvisningar

2012-01-18

Mer om Jerringpriset

När jag skrev inlägget igår så gick jag in på radiosportens hemsida bara för skoj skull för att se hur det har sett ut i tidigare omröstningar av Jerringpriset och då hittade jag så mycket kul (och skumt) så jag var tvungen att göra ett inlägg om det. Denna lista visar på att det inte alltid är så smart ett folkets pris för ibland blir det bara helt fel. På denna lista är det blandat både med fel vinnare men även år då det har hänt märkliga saker längre ner på 10-bästa listan.

1. 2001. Magda Forsberg vann, inget konstigt med det, det gjorde ju hon varje år hon höll på typ. Sen kom Elofsson tvåa och Richardsson trea. På sin plats det året helt klart. Men fyra i detta årets omröstning kom, hör och häpna, Sven-Göran Eriksson!! Han förde England till VM-slutspel det året men ändå.. Rätt märkligt.
2. 1988. Mats Wilander vann detta år tre av fyra grandslam turneringar i tennis och hämnade högt på listorna över världens främsta idrottsman. Men här då, jo en fin fjärdeplats... Ok att Tomas Gustafsson (två OS-guld) vann men tvåan handikappsimmmaren Magdalena Tjernberg och trean Lotta Neumann kändes väl inte lika heta kanske..
3. 2006. Ja jag gillar Sanna Kallur som fan, tycker hon är värd alla framgångar, utom kanske Jerringpriset 2006.. Hon vann Em-guld det året, jättebra men kanske inte riktigt lika bra som ett OS-guld i hockey eller dubbla OS-guld i sprintskidor..
4. 1987. Patrik Sjäberg slog världsrekord och vann VM-guld detta år och det borde räckt till priset kan man tycka. Nej inte om man tävlar mot en pigg och glad tjej som åker skidor på längden. Billan Westin vann detta år.
5. 1996. Ludmila Engquist vann efter sitt OS-guld, inget att säga om det. Hon var ju otroligt folkkär back in the days men det är tvåan på listan som förundrar mer. (Panos) Ljungskile SK som detta år kvalificerade sig till allsvenskan men en andra plats på listan kanske var lite too much..

Det finns flera liknande exempel men detta får räcka för denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar