Summa sidvisningar

2013-03-20

Kvalserien

Ja nu är vi en tredjedel in i helvetet. Jag går med en ständigt nervös mage och analyserar varje omgång, vem som vinner, vem som kommer att tappa poäng, vilka är formstarka osv. Egentligen helt onödigt för oftast avgörs det inte förrän i den sista matchen. Jag kommer återkomma i detta ämne under veckan eller i nästa men idag så ska jag ranka några riktiga skrällar i denna serie, det har varit ett gäng sådana genom åren..
1.       Rögle 2012. Från förra året. Laget gick vidare till kvalserien genom ett förkval och ingen trodde på dem. Men med vilja och starka laginsatser så tog de djurgårdens elitserieplats.
2.       Mora 2004. Att lillebror Mora skulle ta steget upp detta år trodde väldigt få men de gjorde ett heroiskt kval och hade en hel del tur med andra resultat och klarade sig med en rekordlåg poäng. Sen höll det ett par säsonger i eliten innan verkligheten kom ikapp dem.
3.       Väsby 1987. Denna svenska hockeyklassiker måste med på listan. Vilda Väsby gick till kvalserien den långa vägen med en massa förkval och annat men väl där så lyckades de, tillsammans med MoDo ta steget upp. Väl där så fick de bara ihop tre poäng på hela året. Men ändå en svensk klassiker.
4.       Rögle 2008. Va ska skåningarna vara med två gånger.  Ja tydligen. Detta år kom de trea i allsvenskan och var verkligen inga favoriter. Än mindre när de låg sist i serien efter fyra matcher.. Men på de sex sista matcherna så tog de 17 poäng och säkrade en plats framför Malmö, Mora och LIF.
5.       Linköping och Södertälje 2001. Det är inte ofta det händer men detta år så missade båda elitlagen att hålla sig kvar och det blev två nykomlingar som tog sig upp. LHC har ju blivit en stormakt i Sverige medan SSK åkt upp och ner under de senaste 10 åren. De lagen som åkte hur var Björklöven och Leksand.
Det var allt för ikväll!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar