Summa sidvisningar

2013-03-01

Alltid dessa norrmän

Ja man blir lite less, de vinner ju hele tiden de där norbaggarna. När Sverige har tagit sex medaljer i skid-VM har det bara varit silvermedaljer har Norge tagit sex guld och en hel del annats medaljkrafs också, helt sjukt. Det var samma sak i skidskytte-Vm för nån vecka sen då de vann i princip allt. Hur kan de då vara så otroligt överlägsna, ja några svar kanske finns här..
1. Nationalsport. I Sverige spelar alla(nästan) fotboll. I Norge åker alla skidor, klart det blir lättare att rekrytera åkare.
2. Pengar. Norrmännen satsar otroliga pengar på sina skidåkare. de har bäst och flest vallare, de har störst ledarstab, det blir klart lättare att lyckas då.
3. Närheten. Granne med Oslo ligger Holmenkollen, Norges största anläggning. det gör att det är lätt för n stor del av norrmännen att komma ut och åka skidor.
4. Konkurrensen. När de väl kommer till landslaget så är konkurrensen mördande och bara de allra bästa får chansen och då gäller det att prestera. På damsidan har Norge 6-7 stycken som kan ta individuella medaljer och på herrsidan är det nästan lika väl ställt. Alla som ställer upp har medaljchans och ofta tar de chansen också.
5. Doping. Nej jag skämtar bara. Jag tror inte någon av de norskar som kör nu har käkat piller eller bytt blod. De käkar gröt och tränar jävligt hårt bara..

Tack för idag, nu är det helg!!

1 kommentar: