Summa sidvisningar

2013-03-07

Vad är egentligen sant?

Har nu sett nästan hela granskningen av Leksands kommun och jag måste säga helt opartiskt att Uppdrag granskning har blivit så jävla mycket sämre de senaste åren. De bygger upp sina program kring en liten tes och sen kör de stenhårt på det och ofta så blir det inte så mycket av det hela. Reportaget igår var i några delar intressant, men i stort var det ett stort jaha. Det är liksom inga nyheter att Leksands kommun har stöttat hockeylaget under många år och i många fall har det varit direkt avgörande för klubbens överlevnad. Sen kan man tycka precis vad man vill om det men det som är klart är att Leksand berör, men så är det väl om man är Sveriges överlägset populäraste hockeyklubb.
Ok här kommer några punkter som stör mig på programmet igår..
1. Kommunalpolitiker är kassa. De flesta som sitter i kommunstyrelser (speciellt i mindre kommuner) är oftast inte världens mest skärpta politiker, då skulle de ha kommit längre i karrriären. Han Göran svarade ganska flummigt på en hel del frågor och kändes inte  som helt ärlig.
2. Var var LIF? Det handlade ju om kommunen och hockeylaget men ingen, absolut ingen från hockeysidan uttalade sig. Ingen hade tydligen fått frågan vilket var väldigt märkligt.
3. Ensidiga fakta. Ja Leksands kommun har gjort mycket tvivelaktigt. Men va fan, kommunen får ju in så sjukt mycket pengar via hockeyn. Utan hockey finns ju inte Leksand från augusti-maj, klart att de gör allt för att hjälpa klubben. Tänk om t.ex. Uppsala kommun skulle hjälpa Sirius fotboll på samma sätt, då tror jag inte att det skulle bli så mycket gnäll..
4. Felaktiga fakta. Det här störde mig mest från programmet igår. Vissa fakta UG drog upp var direkt felaktiga. Som t.ex att skolor fått läggas ner för att hockeyn skulle få pengar.. Det var beslut som var tagna långt innan och det påverkades inte alls av stödpengar till LIF.
5. Koll på idrotten. Det märktes tydligt att hon som ledde programmet hade noll koll på idrott och det tror jag(utan att egentligen veta) gäller för hela redaktionen. Ska ett sånt här reportage bli trovärdigt så behövs nån som har bättre koll på området.

Det var allt för mig för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar