Summa sidvisningar

2013-03-25

sammanfattning av årets skidsäsong

Nu är vintersporten nästan över för i år. det är den evighetslånga hockeysäsongen som fortfarande håller på. Tänkte komma med en liten kort sammanfattning över de största svenska ljuspunkterna under säsongen. För egen del så kan jag säga att det blev ganska mycket eget skidande men rekorddåligt med tittande. Har förhoppningar på att det kan bli mer när Konrad blir äldre, han verkar gilla skidor och applåderar varje gång det visas på TV. Hur som helst så kommer här mina favoriter från vintern.

1. Johan Olssons 5-milsguld. Självklar etta. Hans lopp är någonting i höstväg och vi kommer nog aldrig få se ett liknande lopp igen i masstart i ett stort mästerskap. Bragdguldet har han redan vunnit och folkets hjärtan också.
2. Frida Hansdotters genombrott. Frida har varit lovande under många år utan att få till det men i år så gick (nästan) allt hennes väg. Flera pallplatser i slalom, avancemang till första grupp i storslalom och brons i VM. det enda som saknades var segrar. Hon ledde några gånger utan att få till det, men det kommer säkert nästa säsong.
3. Emil Jönssons världscupssäsong. De tävlingar där han inte vallade bort sig imponerande han stort. Han vann eller var på pallen mest hela tiden och han visade att han är världens jämnaste sprintåkare på en hög nivå. I VM blev det en andra plats i sprintstafetten och en snöplig fjärde i den individuella.
4. Fredrik Lindströms säsong. För skidskyttarna var det en totalusel säsong. Damerna var helt under isen och Bergman/Ferry gjorde bara enstaka insatser som höll bra nivå. Men herr Lindström var stabil hela året och krönte säsongen med en bronsmedalj på VM.
5. Markus Hellners klättring. Hellner gjorde en klart sämre säsong än vanligt. Bara en pallplats i världscupen och ett misslyckat VM (trots två silver) men hans klättring i de sista tour de ski.etappen var magisk. Det räckte nästan ändå upp på pallen och det var härligt att se.

Det var allt för idag, gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar