Summa sidvisningar

2013-03-22

Uppsala basket

För första gången på många år har Uppsalas basketherrar en bra möjlighet att gå långt, kanske till och med till final. De har under många år varit ett lag som oavsett namn (Arapt, Mazda, Sallén, Fyrishov) oftast åkt ut i kvartsfinalen eller nån enstaka gång gått till semi. Jag började gå på basket redan när jag gick på lågstadiet då våran lärare drog med oss några gånger. Sen följde detta med genom mellan, hög och gymnasiet. Även några år efter det så gick på matcherna även om det blev mer och mer sporadiskt. Nu har jag inte sett en match på ganska många år, vet inte riktigt varför. Hoppas att det kan bli ändring på det!!
Tänkte idag lista några riktiga legendarer från tiden då jag gick på mycket matcher.
1.       Lorenzo Charles. Spelade i början på 90-talet och var kanske den bäste som någonsin spelat i Uppsala. Hade nån magisk match när han gjorde typ 50 poäng. En riktig artist.
2.       Gunnar Preuss. Den lille store guarden som sänkte trepoängare mest hela tiden. En av de största på 80-talet.
3.       Jens Tillman. Sveriges Michael Jordan som UNT skrev nån gång spelade ganska många säsonger utanför Uppsala men har ändå haft stora framgångar på hemmaplan där han lockade publik till Fyrishov med snygga dunkar och uppoffrande spel.
4.       Jörgen Norman. En 207 centimeter lång center som alltid gjorde allt för laget. Inte världens mest tekniska men en riktig kämpe.
5.       Fredrik Jönzén. Stack till USA-collage som ung, spelade sen runt om i Europa innan han vände hem för att bli en frälsare. Riktigt så blev det inte men han är ändå en av de allra största spelarna som fostrats i Uppsala.
I helgen kan det bli listor om både Gyllene låtar och vänner från Göteborg med bilar Tack för idag, gonatt!

1 kommentar:

  1. Hur kan du glömma Danny Evans? Han är ju klar 1:a på listan!

    SvaraRadera