Summa sidvisningar

2012-06-22

midsommar

Ja det blev midsommar här också även om det kändes rätt segt i natt när minstingen hostade som ett gammalt lokomotiv och den lite större spydde av feberfrossa.. Ja det blev firande hemma då så klart men det funkade bra det med.. Förra året vid denna tidpunkt så skrev jag en lista över vad som måste finnas med på ett midsommarfirande och jag vill minnas att grilla, bada och trevligt sällskap fanns med. Dessa tre punkter uppfylldes nästan. Grillningen var en hit och sällskapet var utmärkt trots sjukdomar. Badet blev tyvärr lite halvhjärtat-- Vi tog en sväng till sjän men det kändes lite taskigt mot barnen om man skulle badat själv och dom inte fått men ett jag var i en kort sväng iaf..

Ja nu blev det massa babbel igen. Till listan. Tänkte idag ranka det som skiljer midsommarfirandet nu från då. Alltså tiden innan barnen kom jämfört med hur det är nu..

1. Partyt. Ja förr så kunde det ju vara party i dagarna tre, nu blir det knappt party ens  på midsommaraftonen. Man vet att man måste upp tidigt dan efter då det är inte riktigt nån idé..
2. Midsommarstången. Under alla år i Leksand så såg vi stångsresningen i Gropen (Sveriges största) en eller två gånger. Nu med barnen så kollar vi(dom) med glädje när stången reses.
3. Middagen/Lunchen. Ja förr så kunde man få sitta ner och njuta av lunchen. Nu så ska det matas, plockas upp mat på golvet och fixas med allt annat runt omkring så barnen ska vara nöjda.
4. Umgänget. Förr så var det grabbgänget med de (få) som hade respektive. Nu blir det betydligt mer familjevänligt och barnen prioriteras i första hand.
5. Tidigt läggdags. Kommer ihåg en midsommarafton när jag och Dascha gav upp runt kl. 8 på morgonen. Nu när kl är 23.15 så har jag varit själv uppe här hemma ett bra tag. '

Ja det skiljer verkligen ganska mycket på hur firandet var förr och hur det nu. Ska inte gå in på nåt resonemang som var roligast utan det är väl bara ett inse att var sak har sin tid...

Fler listor kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar