Summa sidvisningar

2012-06-11

svenska fotbollslåtar

Idag så är det matchdags, det är väl det ingen som har missat. Mina förväntningar är väl lite sådär måste jag säga. Var mer optimistisk för nån vecka sen men nu verkar det som om Elmander inte kommer att spela och det verkar som om Hamrén kommer satsa på två ytterbackar som varit lite småskadade och helst spelar anfall.. Känns lite sådär..
Men för att peppa sig själv inför matcherna så gäller det att lyssna på lite bra svenska fotbollslåtar så här kommer en lista med ett litet urval.
1. När vi gräver guld i USA, GES 1994. Den kanske mest kända låten och den absolut mest sönderspelade. Men den måste ända vara etta på denna lista just för att den var den officiella låten till den magiska turneringen i USA under den magiska sommaren 1994.
2. Whos da man, Elias feat. Frans 2006. Var ingen officiell VM-låt men det var denna som alla gick runt och sjöng på under 2006. Ingen succé för Sverige under VM i Tyskland men denna låt blev en stor hit. En av Sigrids favoritrlåtar!
3. Mera mål, Markoolio 2000 Detta var när har Lehtosalo fortfarande var ganska färsk och man tyckte hans låtar var lite roliga. Detta blev denna sommars stora fotbollshit. Refrängen Vi vill ha mål mål mål, mera mål är lika enkel som genial.
4. Vi hänger med, Nacka Skoglund 1958. var tvungen att ta med nån gammal låt så då fick det bli denna slagdänga från hemma-VM 1958. Kul att en av spelarna gjorde låten. Skulle vara kul om typ Olof Mellberg hade sjungit in årets låt.. Hur som helst är denna en ganska tidstypisk låt med en enkel kul refräng.
5. Campione, E-type 2000. Ja denna är ju egentligen ingen speciell låt för Sverige utan denna gjorde E-type som hela EM:s signaturlåt. en klassisk E-type eurodiscolåt!

Ja då är jag igång med listandet efter en listfri helg. Mer kommer under veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar