Summa sidvisningar

2012-06-12

Misslyckande

Jag måste gräva ner mig lite ytterligare efter gårdagens kraftiga misslyckande. Vill inte kalla det fiasko. Vi mötte ändå värdnationen i en premiär där många gjorde sin mästerskapsdebut. Sen är faktiskt Sverige 2012 nån stornation i fotboll. Vi har Zlatan, sen har vi ett gäng stabila fotbollslirare MEN det som gjorde gårdagen till en högst smärtsam upplevelse var sättet som Sverige spelade på. Vi har aldrig ställt ett sånt offensivt lag på plan från start och ändå skapades knappt nånting förrän den desperata slutspurten. Att defensiven skulle brista var ingen överraskning med en backlinjen med alldeles för mycket offensivlusta och skadeproblem...ja nu är det bara att hoppas att Hamrén styr upp laget och taktiken till de två sista matcherna, annars så kan vi nog sätta fiaskostämpel på detta mästerkap. Listan idag kommer att handla om andra matcher som man gärna glömmer. Mest mästerskapsmatcher då de framkallar mest känslor men även nån annan match slinker kanske in på listan..

1. VM 1990 -Costa Rica 1-2. Det går liksom inte att inte ha med denna match på plats nummer ett. Ok den är grymt uttjatad men det var ju ett sånt monumentalt fiasko. Efter två tidigare förluster så var det bara vinst som gällde för Sverige mot detta, ganska usla, lag. Sverige ledde efter första med 1-0 men i andra föll alltihop och Sverige åkte ut och hem med svansen mellan bena.
2. EM 2000 -Turkiet 0-0. Ingen torsk men denna match var så usel och förstörde Sveriges chanser att ta sig vidare från gruppspelet. Förutom en missad Ljungberg-chans så hade Sverige ingenting, absolut ingenting. Lars-Tommy fick sjukt mycket kritik för denna förlust och där var det faktiskt helt rätt.
3. VM 2006 -Tyskland 0-2. Senast vi spelade en "finalspelsmatch". Vi kanske hade för höga förväntningar på laget i denna turnering men det kändes så bra. Men denna match visade verkligen hur långt vi var (och är) från de allra bästa. På bara några minuter hade tyskarna totalt kört över oss och 0-2 var smickrande siffror.
4. Träningsmatch 1998 -Spanien 0-4. Den högst berömda debuten för Lars-Tommy. det mest kända fiaskot utanför mästerskap och kvalsammanhang så det måste med på listan. Spelarna fattade knappt nåt av det nya som Lars-Tommy införde (det skulle bli mycket bättre...) och att möta Spanien borta var väl inte den enklaste starten. Flera av spelarna försvann från landslaget efter den matchen.
5. VM 2008. Ryssland 0-2- Detta var en lite liknande match som den mot Tyskland två år tidigare. Det kändes på förhand som om Sverige hade en bra chans och när det även här blev en total utklassning så kände man sig totalt lurad. Sverige var inte ens nära och missade därmed att gå vidare från gruppen för första gången på åtta år.

Nej får tänka ut nåt annat listämne än fotboll till senare i veckan... Hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar