Summa sidvisningar

2013-01-20

Åldringar

Läste på Aftonbladet idag att Anders Svensson är rätt sugen på att lite ytterligare nån säsong i Elfsborg, och även i landslaget, trots att han fyller 37 senare i år. Jag tycker det är härligt på nåt sätt att se dessa gamlingar kämpa på och trotsa den åldersdiskrimineringen som ofta finns i sportsammanhang. Ok man är väl kanske inte lika snabb när man fyllt 35 men rutinen är minst så viktig, se bara på Maldini i Milan eller Giggs i United (det finns såklart fler exempel). Tänkte idag lista en gäng gamlingar i svenska fotbollslandslaget som hållit på upp till mogen ålder.
1.       Thomas Ravelli. Ganska självklart att den äldste landslagsspelaren genom tiderna blir etta på listan. Var 38 år när han la av (blev petad). Målvakter är ofta lite äldre, kan ha och göra med att de inte springer så mycket, men det var ändå imponerande att han höll så länge.
2.       Henrik Larsson. Var också 38 när han la skorna på hyllan efter en imponerande karriär. Tappade lite de sista åren men annars så var han otroligt jämn på en hög nivå. Den äldsta utespelaren i det svenska landslaget.
3.       Gunnar Gren. Var 37 år gammal när Sverige tog VM-silver 1958 och var vid den åldern fortfarande en världsspelare nitton år efter landslagsdebuten.
4.       Niclas Alexandersson. Hade en svacka under flera år då han inte var landslagsaktuell men när han väl kom tillbaka så spelade han ända tills han skulle fylla 37 år. Sällan spektakulär men alltid stabil oavsett position på plan.
5.       Björn Nordqvist. Bagarn hade länge svenskt rekord i antal landskamper innan Ravelli tog över titeln. Sen dess har några till också sprungit förbi honom men 114 kamper blev det innan han la av vid 36 års ålder.

Jaha då var denna vecka över. Känns som om det kommer bli en vecka med mycket jobb men en eller annan lista borde jag allt hinna med!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar