Summa sidvisningar

2013-01-12

Guldchanser

Nu är det inte långt kvar till årets roligaste sportmånad. Ett år utan fotbollsmästerskap och OS så är det överlägset roligaste när det vankas världsmästerskap i skidåkning och under februari så är det dags för längdåkarna, alpinisterna och skidskyttarna att tävla om världsmästartitlarna. Så här, snart två månader in på säsongen tycker jag att det är dags att ranka de största guldhoppen vi svenskar har.
1.       Herrarnas sprint. Idag så blev det dubbelseger för Peterson och Jönsson och de ligger etta och tvåa i världscupen så Sveriges bästa guldchans måste ligga i den individuella sprinten. Den går i klassisk stil vilket jag tror gynnar dessa två. Visserligen finns det en drös norrmän och ryssar som kan hota men våra två är bäst i världen just nu så nån av dem borde kunna ta hem det.
2.       Herrarnas lagsprint. Denna distans går i fri stil, sex sträckor, tre var. Det borde passa bra. Om det inte uppstår sjukdomar så är det ju Jönsson och Peterson som kör. Jönsson är uthållig och Peterson är grymt kvick på slutet. En chansartad gren men en given guldchans.
3.       André Myhrers slalom. Han är en av de jämnaste och håller en ständigt hög nivå i slalomen. Den är en chansartad gren och det är många om budet men Myhrer har en grymt stor chans att ta guldet. Även Byggmark har en liten liten guldchans om han får till två superåk men han känns lite för ojämn i sin åkning
4.       Charlotte Kalla, 10 kilometer fritt. Bara fyra på listan?? Ja på dagens lista handlar det om guldchanser och då finns det en Björgen och en Kowalczyk i vägen. Medalj, ja! Guld, blir tufft men jag hoppas verkligen!
5.       Slalomtjejerna. Här har vi tre stycken som faktiskt har en bra guldchans, speciellt nu när Schildt är långtidsskadad. Hansdotter, P-H och Borssén kan alla vinna och eftersom de är tre som har chansen så får de femteplatsen på lista, framförallt  i konkurrens med Hellner på 15 km fritt.
Det var allt från mig idag. Hörs imorgon igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar