Summa sidvisningar

2013-01-18

Är det dags i år?

Kollade sista fem minuterna på Leksands seger mot Malmö. Jag har sagt det många år nu men är det inte i år som vi äntligen ska ta oss tillbaka upp i eliten. Sen får vi se om ekonmin håller, om inte så blir det väl några budgetsäsonger för att bygga upp ekonomin igen. Oavsett vad som händer så kommer iaf inte jag svika mitt lag, men det är klart, nog skulle det vara roligare att ha chans på ett SM-guld än att spela i div.1 inför de närmast sörjande. ja ja vi får hoppas på det bästa och se vad som händer!
Vad är det som talar för Leksand i år då. ja inte är det traditionen att lyckas i kvalserien inte.. Förutom de två åren de gått upp så har de varit ohyggligt dåliga i de avgörande lägena. Men jag har hittat några anledningar till att det kan gå bra i år.
1. Säker defensiv. Allt börjar i de bakre regionerna och där har Leksands varit stabila. Hanses är ingen Henke Lundquist men i allsvenskan funkar han utmärkt och bland backarna styr Mattias Timander.
2. Krigare. Tidigare har Leksand kört med en krigarkedja, nu har de fyra hela enheter som krigar och visar leksandshjärta match efter match.
3. Tränaren. Det kändes som ett osäkert kort när Salo anställde sin gamla polare Andreas Appelgren men det visade sig vara ett lyckodrag. Han visar bra fingertoppskänsla och verkar ha fått ett riktigt bra flow i laget.
4. Vi mot dom. Med en stora ekonomiska krisen så har många haft åsikter mot klubben och hur de ens har fått fortsätta spela i serien och jag tror det har stärkt truppen och svetsat samman dem.
5. Publiken. Fy fan vilka fans Leksand har. Trots motgångar så står dom där match efter match och hejar och sjunger och för liv för att stötta laget. Globenmatchen mot Mora sålde slut på nolltid och fansen kan vara tungan på vågen i en tuff kvalserie!!

Ja det var allt för idag. trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar