Summa sidvisningar

2013-01-06

konstiga avslut

Idag så avslutades Tour de ski och precis som väntat så blev det bara helt ok insatser av de svenska. Både Kalla och Hellners har för stora brister för att de ska kunna komma allra högst upp i resultatlistan. Fyra killar top-15 och tre tjejer top-20 var ändå helt godkänt, eller hur.. När man pratar med skidskeptiker och då speciellt när man diskuterar Touren så dyker det alltid upp det här med att de åker uppför en slalombacke, som att det inte handlar om skidåkning och det är ett konstigt sätt att tävla och det håller jag absolut med om, MEN det handlar ju om drygt tre kilometer av hela touren där herrarna kör 90 kilometer och damerna 50 kilometer så det är inte direkt i backen det avgörs. I så fall finns det betydligt märkligare sätt att avgöra matcher och tävlingar och det tänkte jag lista här..

1. Lottning. det sker ju inte ofta men det har varit vid något tillfälle i innebandy, bandy och jag har fått för mig att det även skedde i nåt fotbolls-VM för länge sen. Efter förlängning, straffar och allt annat som inte går att skilja lagen åt så får man ta till detta ofog..
2. Springstraffar i fotboll. När MLS startade upp i slutet 90-talet så var detta en av nymodigheterna. Man "dribblade" sig fram från halvplan för att försöka överlista målvakten, sen fanns det nån tidsgräns på typ 10 sekunder med. typiskt USA att hitta på nåt sånt konstigt..
3. Tiebreakset i tennis. I dubbeltennisen som har haft svårt att locka de bästa spelarna, sponsorer och publik så kom man på att om det var 1-1 i set så skulle allt avgöras i ett kort set, först till 10 poäng. I början kändes detta helt obegripligt men det har ändå fått hänga kvar, kanske för att dubbelspelarna är nöjda med att få vara med över huvud taget. Hur som helst så är det ett väldigt orättvist sätt att avgöra matcher på.
4. Silver goal. EM 1996 infördes golden goal i fotbollen. Var det oavgjort vid full tid så var det sudden death som skulle avgöra men i fotbollen så kallades det golden goal. Det kom en del gnäll på detta och då infördes silver goal, då man efter ett "golden goal" ändå skulle spela klart den förlängningskvart som målet kom i. Lätt rörigt, skönt att de återgick till den gamla klassiska vanliga förlängningen, det är det mest rättvisa.
5. Alla förbaskade masspurter i skidor. Det är något märkligt som det har blivit i, framförallt femilmilsloppen i mästerkapen. Allmänhetens åkning i 48.5 kilometer och sen galen kubbning i 1 1/2. Nej, tillbaks med individuell start i långkoppen så man verkligen kan se vem som har bäst uthållighet..

Det var allt för denna vecka. Imorgon kan ni som vill läsa mer av mig även på annat håll men mer om det imorgon..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar