Summa sidvisningar

2013-01-24

Januariturnén

Nu var det ett tag sen, men det senaste dagarna har jag faktiskt haft ganska mycket idétorka tyvärr. Även så idag men jag tänkte skriva lite i alla fall. Idag kommer det att handla om svenska fotbollslandslagets januariturné. Ni vet den turnén när spelare från allsvenskan får åka iväg till nåt varmt land och få lite sol på kroppen och spela matcher mot land som inte direkt är stora fotbollsländer. Jag tror att denna turné uppstod när landslagsledningen ville komma ifrån lite under kallaste vintern här hemma och matcherna egentligen bara är en täckmantel för en extra skön semestervecka.. Det är ju hur som helst kul för de allsvenska spelare som får var med på dessa turnéer. De allra flesta gör sina två landskamper då och kommer eventuellt tillbaka året efter men sen blir det inte så mycket mer. Några stycken, som t.ex. Tobias Hysén och Anders Svensson åker med som några slags lagpappor. sen finns det dem som får sitt stora genombrott och sen faktiskt får chansen att etablera sig i det ”riktiga” landslaget som Rasmus Elm.
Ja till listan då. Det roligaste med turnén är nog ändå motståndet. Vissa år har det varit ok motstånd som USA och México men oftast är det bara helt jättekonstiga land och här är några minst sagt märkliga exempel.

1.      Hong Kong 2004. Detta är det allra roligaste exemplet då det inte ens var något riktigt landslag utan en klubblagskonstellation så jag tror faktiskt den är struken från den officiella statistiken. Oavsett så vann vi med 3-0!!! 
2.      Jordanien 2006. Det var här som Roland Andersson hamnade i blåsväder då han tyckte att det var ok att inte kvinnor fick komma och kolla.. Sverige klarade 0-0 med ett nödrop...
3.      Oman 2010. Denna stornation mötte Sverige för tre år sen. Anders Svensson gjorde enda målet i denna drabbning.
4.      Botswana 2011. I Afrika finns många stora fotbollsnationer, Botswana är ingen av dem. Men det var dom som ställde upp för landslagsspel för två år sen. 2-1 till Sverige slutade denna match som spelades i Sydafrika!
5.      Bahrain 2012. Ett av världens stora fotbollsländer, nja inte direkt va. Sverige vann iaf med 2-0

Ja nu behöver jag lite listinsperation. Kom gärna med tips!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar