Summa sidvisningar

2012-02-19

Det bästa med papapledigeheten

Nu har det gått sex veckor in på vårens pappaledighet och det har varit mycket både och. Vissa dagar har varit helt underbara medans vissa andra har varit så jobbiga att man har önskat sig nån annanstans. Det har ändå varit övervägande positivt och det kan vara läge att göra en lista om detta. Detta är listan över det bästa med att vara pappaledig. Det kommer i många av punkterna tangera listan om vad jag mest såg fram emot med "ledigheten".

1. Friheten. Det är skönt att inte ha så många måsten (även om det finns en del). Ganska ofta så går ett att ta dagen lite som den kommer, skönt!
2. Uteaktiviteter. Förutom några få dagar med för mycket minusgrader så har det varit en tacksam vinter att tillbringa utomhus. Lagom kallt och inte för mycket snö. Det har blivit ett gäng turer på sjön och en hel del besök i pulkabacken. Härligt!
3. Tid med barnen. Det är ju faktiskt ett riktigt privilegium att få vara extra mycket barnen. Ibland är det jobbigt men oftast är det bara skitkul.
4. Sova. Nu har det blivit väldigt få tillfällen men de gånger man har unnat tagit sig en 30 minuters tupplur så har det varit otroligt skönt. Hoppas på mer sånt.
5. Ingen söndagsångest. Nu har väl jag egentligen inte så mycket sånt då jag trivs bra på jobbet men ändå är det en skön känsla att inte behöva fundera vad som händer på jobbet den närmaste veckan!

Nu i veckan är det ju sportlov i skolan så då återgår jag så klart i tjänst då det är dumt att vara pappaledig på semestern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar