Summa sidvisningar

2012-02-24

Mer om landslaget

Det får bli en fotbollslista idag också. Det är ju inte långt kvar nu till sommarens EM och ska jag vara helt ärlig så är förväntningarna ganska låga. Dels på Sverige och chanserna att gå vidare, och även mina förväntningar på hur mycket som jag kommer att ha möjlighet och se. För två år sen när det var VM hade vi bara ett barn här hemma och ändå så blev det inte så mycket tid över på kvällarna. Nu har vi två så det lär knappast bli mer tid. Hur som helst så får man väl inrikta sig på Sveriges matcher och till matcherna när det börjar dra ihop sig till slutspelet.
Idag tänkte jag lista de fem viktigaste personerna i Sveriges VM-trupp. De fem som måste fungera som allra bäst under de veckorna i juni när det avgörs. Det finns en del fotbollsintresserade bland dem som läser bloggen så ni får jättegärna kommentera vad ni tycker. Här är listan.

1. Zlatan. Den enda som kan göra skillnad mellan succé och bara godkänt. Om han är skadefri och på spelhumör så kan han avgöra matcher helt på egen hand. Tydligaste exemplet i landslaget var ju för fyra år sen på EM i Österrike/Schweiz då han gjorde mål mot Grekland och Spanien. Mot Spanien gick han ut i halvtid och då havererade spelet totalt. Mot ryssarna var han småskadad och då blev det torsk.
2. Andreas Isaksson. Trots att han bara är 31 så har han varit ordinarie förstemålis i snart 10 år. Har, vad jag kan komma på, aldrig gjort en dålig landskamp. Nu när Sverige möter motstånd som, på pappret, kommer att dominera är det ännu viktigare att Isaksson håller yppersta världsklass och gör de dör extra räddningarna som kan avgöra matcher.
3. Olof Mellberg. Allra troligast Mellbergs sista stora strid. Oavsett om han får Olsson eller Maestro bredvid sig (hoppas på Olsson) så måste Mellberg vara på absolut topp, typ som han var i kvalet. Han är oerhört viktig i det defensiva spelet men även på fasta situationer framåt.
4. Erik Hamrén. Första mästerskapet för denna man som verkligen har talets gåva. Nu gäller det han levererar med sina beslut när det verkligen gäller. Hans fingertoppskänsla kan avgöra hela slutspelet.
5. Ytterbackarna. Lita tjatigt men detta är ju verkligen Sveriges akilleshäl. Det lutar väl åt Lustig och Olsson och det gäller att de stänger sina kanter och inte bara satsar på löpningar framåt som det har varit i en del landskamper. Ett stabilt ytterbacksspel kan vara nyckeln till framgång.

Jag har två fotbollslistor till på g. Får se om det blir till helgen eller om jag håller lite på dem. Det är ju sista delfinalen i Melodifestivalen imorgon så det kanske måste listas nåt därifrån också.

1 kommentar:

  1. Sverige som underdog kommer att som vanligt behöva ställa in sig på att kriga. Med namnkunniga lag som England och Frankrike får det inte bli för lätt att komma fram till straffområdet. I mitten måste det därför finnas en riktig köttare och namnet stavas Pontus Wernbloom. Han är en spelare som motsåndare kommer att vara rädd för. Vet inte om han är en av de 5 viktigaste men tyckte det var värt att nämna.

    SvaraRadera