Summa sidvisningar

2012-02-25

Landslagsdräkten

Precis som klubblagen gör byter svenska landslaget tröjmodeller typ varje år. När det gäller klubblagen så är det ju så klart till stor del en ekonomisk fråga då de tjänar grova pengar på försäljningen. På landslagssidan så kan den vinsten inte vara lika stor, men självklart är det bra pengar. Sen handlar det väl mycket om att de företagen som gör tröjorna vill få ut deras senaste skapelse till de olika landslagen. Skapelsen till årets turnering var väl ingen höjdare Idag tänkte jag ranka de snyggaste modellerna som det svenska landslaget har använt. Jag har självklart inte koll på alla men dessa tycker iaf jag funkar!

1. Bortastället VM-94. Måste ju bara inleda med tröjan från detta underbara mästerskap. Inge vidare passform om man ser på dagens mode men snygga ränder på sidan och speciellt denna vita tröja som användes vid flera viktiga matcher känns som en riktigt cool klassiker.
2. VM-58. Har ju bara sett svartvita filmer och bilder från detta mästerskap men tröjan är faktiskt riktigt snygg. En påsydd svensk flagga och snygga knappar i kragen. Självklart hjälper det till att Sverige lyckades bra i turneringen.
3. VM-74. Här är jag lite osäker på om det var just under denna turnering eller under året innan/efter, har tyvärr inte hittat några bra bilder men det var en väldigt tight modell med ganska korta ärmar. Tre blåa ränder gick längs hela ärmen, skitsnyggt.
4. EM 2004 En snygg modell där det gula dominerar och det är bara lite blåa inslag. längs med sömmarna. Kan det vara första modellen med Umbro?
5. Jubileumströjan 2004. Användes, vad jag vet, bara vid en match, mot England 2004. Det var väl för att fira Svenska fotbollsförbundet som fyllde 100 år om jag inte minns helt fel. Det var en guldvariant som verkligen stack ut och var annorlunda. Kanske inte den snyggaste men ändå kul att de hittade på något lite speciellt till detta firande.

Nej nu har det blivit lite för mycket fotbollslistor så till imorgon så måste det nog bli lite melodifestival eller nåt annat tjejigt ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar