Summa sidvisningar

2012-10-22

Berlin

Jag hade hoppats att få in nåt inlägg under helgen men det var, så här i efterhand,  lite lätt optimistiskt. Det var fullt upp under våran vistelse i den tyska huvudstaden så nån datatid var det inte tal om men vad gör väl det. Hur som helst så hade vi väldigt trevligt och även om Berlin inte hamnar på min lista över favoritstäder så finns det mycket där som gör det till en perfekt weekendstad. Och här kommer en lista över det..

1. Historien. Alltså allt med muren och öst och väst är otroligt intressant. Vi var runt och tittade på en del av sånt och jag lärde mig ganska så mycket.
2. Vädret. ja nu hade vi väl extrem tur då det var 20 grader och sol hela helgen. Att kunna åka bara 1 1/2 timme med flyg och ändå få sånt väder, helt underbart.
3. Uteställena. Det är mycket folk var man än går och ölen är otroligt billig jämfört med de svenska hutlösa priserna. Publivet är både billigt och trevligt.
4. Kontrasterna. det är kul med stad som skiftar så otroligt mycket. Det beror såklart på att den har varit uppdelad i en öst och en västdel och även om skillnaderna suddas ut mer och mer så märks det fortfarande än stor skillnad.
5. Pulsen. Det är alltid härligt med storstäder där det händer saker dygnet runt, det är tät trafik och det är fullt överallt. Iaf om man vet att man får åka hem till lugnet några dagar senare.

Ja nu är veckan igång och jag utlovar fler roliga listor!

2 kommentarer:

  1. Om Die Mauer från Wikipedia: Låten handlar om Berlinmuren och hur den splittrade familjer och kära, hur den delade upp det som tidigare varit ett land och ett folk, Tyskland, i Västtyskland och Östtyskland. Precis innan sången avslutas med ett långt saxofonsolo av Claes Carlsson, hörs en serie knatter som antyder att låtjaget blir nerskjutet av vakterna på muren.

    SvaraRadera
  2. Berlin- ja kanske Europas mest intressanta stad. Roligt att det blev en kort, trevlig upplevelse. Vi var ju där för två år sedan. En höjdare var Riksdagshuset. Utsikt från taket över Berlin - i mörker!

    M

    SvaraRadera