Summa sidvisningar

2012-10-25

Burr...

Ja nu börjar vintern närma sig med stormsteg, ok det är bara oktober men det är ofta runt Allhelgonahelgen som de första riktigt kalla dagarna brukar komma. Sen med tanke på hur jäkla kallt vi haft det under 2012 så blir det väl en dunderkall vinter..
Här kommer fem tecken på att vintern verkligen är på väg.
1. Höstjackan är för kall. Fast man sätter på sig en extra tröja så blåser vinden rakt igenom och den tunnare jackan blir alldeles för kall.
2. Febrilt letande på vinden. Samma visa varje år. Detta eviga letande efter vantar och mössor. Var la jag grejerna nu? Vad slängdes? Vad måste tvättas? etc.
3. Vinterdäcken ska på. Pernilla brukar börja tjata på mig från början på oktober att det är dags. jag drar gärna så länge det går på att byta. Dels för att det är skönare att köra på sommardäcken och dels för att det är så jobbigt att byta men nu är det nog dags ändå..
4. Mörkret. Det här sabla mörkret. Nu är det mörkt när man åker till jobbet. Nästa vecka kommer det vara mörkt när man åker hem också, usch och fy
5. Torrhet. Läpparna blir torrare och torrare och behöver lypsyl. Kroppen behöver en rejäl dis av manlig hudkräm för att inte helt torka ut. Ett tydligt tecken på att kylan och vintern är på väg!

Tack för idag! Go´ natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar