Summa sidvisningar

2012-10-15

Tyskland

Denna vecka blir det ett litet minitema om Tyskland. Vet inte riktigt hur många inlägg som hinns med men några ska det väl bli i alla fall. Anledningen till temat är två: Dels så är det ju dags for match mellan Sverige och Tyskland imorgon och sen till helgen så ska jag faktiskt iväg på en liten weekendresa till Berlin, så därför passar det extra bra. Idag så tänkte jag rakt upp och ner ranka några klassiska fotbollsmatcher mellan Tyskland och Sverige. Vi har haft förtvivlat svårt att slå, eller ens ta poäng mot tyskarna så det blir mest förluster på denna lista men matcherna kan ju vara klassiska ändå..

1. VM 2006. Oj oj vilken överkörning vi fick uppleva i åttondelen i detta VM. Vi var väl lite väl optimistiska när vi trodde på svensk seger denna match. Efter typ tio minuter stod det 0-2 och hade det inte varit för Isakssons fenomenala match i målet så hade det blivit minst det dubbla. Larsson missade straff och Lucic blev utvisad i en match där allt gick snett.
2. EM 1992. Detta var turneringen där Sverige fick en omstart som senare ledde till VM-brons. Här i denna EM-semifinal så var nog en del av svenskarna mätta efter ett fint gruppspel och Sverige blev ganska så utspelade i denna match trots att det bara blev 3-2. Hässlers frispark där Ravelli verkade ha fastnat med dobbarna i gräset var väl det målet man minns bäst. Brolin och Kennet A. gjorde de svenska målen.
3. VM 1974. Sverige hade överraskande gått vidare till finalrundan och mötte Tyskland i match två. Trots en klar 2-4 torsk så har matchen blivit väldigt omtalad, dels för att Sverige gjorde en bra match men framförallt för att Ralf Edström gjorde 1-0 med ett dunderskott som ofta kommer högt upp i listor över snyggaste målen i landslaget.
4. VM-kval 1985. I kvalspelet till Mexico-VM så möttes lagen i en match som hade allt. Nu missade ju Sverige detta VM så i efterhand så kändes resultatet 2-2 som en förlust men då när Mats Magnusson kvitterade i slutminuterna efter en grymt spännande match så tänkte man att detta var riktigt stort.
5. VM 1958. Ja då var ju inte jag född men seminfinalen i hemma-VM måste såklart vara med på listan. En klassisk match på många sätt och allra mest minnesvärt är Kurre Hamrins avgörnade promenadmål, ett mål som alltid alltid är med när det ska visas klassiska landslagsmål.

Det var allt för idag, danke schön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar