Summa sidvisningar

2012-10-26

Värlcscuppremiär

När det har gått som trögast med listandet så har jag haft en del funderingar på vad´jag ska blogg om istället. Det som har varit närmast att det blivit nåt med är en vintersportblogg. Jag hade allvarliga funderingar på att köra igång med det i våras. Det är nånting som jag tycker att jag kan en del om, iaf mer än "Svensson". Kom dock aldrig igång med det och egentligen så är de väl tråkigt att ha en blogg som man bara skriver i från november till april. Vad ska man göra resten av året egentligen..
Nu i helgen så är det iaf dags för Vintersäsong 2012/13 att köra igång. Som vanligt är det alpinpremiär i Sölden och det är storslalom som gäller. Det har inte varit nån direkt svenskbacke och det riktigt stora alpina framgångarna för Sverige har kommit i de andra disciplinerna de senaste 5-6 åren (ja typ sen Anja blev usel på att åka). Därför har man inga direkta förhoppningar på topplatser i helgen men sett  över hala den alpina säsongen så finns det mycket att hoppas på och önska. Här kommer fem av dessa saker..

1. Maria P-H. Hon åkte på en svår skada i vintras som gjorde att hon knappt tävlade nåt under förra säsongen men nu ska hon vara frisk. Hoppas hoppas att hon kan komma tillbaka i samma slag som innan skadan, då kan det bli en rolig säsong. Stort medaljhopp i VM i februari.
2. André Myhrers storslalom. Att han kommer dominera i slalom tvivlar jag inte alls på. Hoppas att han kan köra bra i storslalom också. Han visade att kan åka flera gånger förra året, det gäller bra att få till det i två hela åk. Borde definitivt kunna vara en stabil top-10 kille.
3. Svenska slalomlandslaget. På herrsidan hade vi tre stycken på top-10 sammanlagt. Jättebra så men det var bara Myhrer som kändes som ett riktigt vinsthot. Till denna kommande säsong hoppas jag att fler kan vara med allra längst upp. Larsson, Byggmark, Bäck och Hargin har alla visat att de kan. Det är dags att det plockar fram det denna säsong.
4. De unga tjejerna. Anja har lagt av men det kommer inte märkas så mycket, ja kanske i fartgrenarna då det kommer bli lite tomt på svenskor. I teknikgrenarna däremot har vi bra bredd och speciellt kul att se de unga tjejerna som Eklund och Swenn-Larsson och Wikström är några av de namnen som ska ta över och vinna titlar under de närmsta 10 åren..
5. Formtopp till VM. Visst, det gäller att åka bra under hela säsongen så man inte får ett sämre startnummer men jag hoppas ändå att alla svenskar ska vara som bäst till VM. Det finns många potentiella medaljvinnare men då gäller det att vara bäst när det gäller!

Det var allt för idag, tack och hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar