Summa sidvisningar

2012-10-23

Berlinlåtar

Ja nu på vår helgresa så blir det en hel del musiksnack och som vanligt så funderar jag en del på att få till lite roliga listor av det hela. Här kommer en lista på låtar med Berlinsk ankytning. Kolla gärna upp på spotify..

1. Kent: Berlin. Från skivan Tillbaka till samtiden. Den skivan är inspelad i Berlin och den är inspirerad av staden. en bra introlåt på listan.
2. U2: Zoo station. Också ett Berlininspirerat band. Från skivan Achtung baby. Låten sägs ha fått sitt namn från den stora stationen Zoologiske garten.
3. Kjetil Stokken. Brandenburger Tor. Norges bidrag i Eurovision 1990. Kom sist.. Skitdålig låt men texten är lite småkul och den handlar ju om Berlin..
4. Ebba Grön: Die Mauer, En av Ebbas bästa låtar från skivan Ebba Grön som kom 1982. Vet inte om den är skriven just om Berlimuren men oavsett är det en bra text till en viktig låt.
5. Scorpions: Wind of change. Den stora låten om murens fall även om den inte är skriven till det.. Slrevs egentligen om förändringen i Rýssland i slutet på 80-talet men eftersom Scorpions är tyskar och eftersom låten passar så har det blivit som en signaturmelodi till det som hände i Berlin när muren föll.

Nej nu får det bli listor om annat än Tyskland och Berlin, nåt förslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar