Summa sidvisningar

2012-10-07

Derbyn

Ikväll är det dags för det stora El classico. Stormatchen mellan real madrid och Barcelona. Det är allatid mycket uppståndelse och oftast är det ju dessa matcher som avgör vilka som ska bli spanska mästare. Denna match är ju inte ett regelrätt derby utan mer en match mellan de två största rivalerna i landet. Tänkte idag ranka en del andra coola derbyn runt om i världen.
1. Galatsaray- Fernerbahce. Innan början på 2000-talet så hade väl väldigt få koll på den turkiska ligan men både landslaget och klubblagen har fått mer och mer framgångar den senaste 10 årsperioden. Även en del storspelare har lirat i ligan. Detta derby stod omskrivet i en offside från 2002(?) och det verkar vara helt galet med fullsatta läktare flera timmar innan matchstart och två rivaliserande lag som verkligen går all-in för denna match.
2. Roma-Lazio. derby de la capitale (eller nåt liknande). Matchen som handlar om vem som är bäst i Rom. Alltid tuffa matcher och historiskt en toppmatch även om det kanske inte har varit så de senaste säsongerna.
3. Rangers-Celtic. Old firm. Ja nu ligger ju Rangers i tredjedivisionen men tidigare har detta varit den enda matchen i Skottland av något värde. En match mellan de två lagen som har varit totalt överlägsna i ligan och även en match mellan två olika religioner. Henke Larsson avgjorde ett flertal derbyn under sina säsonger i Skottland.
4. Arsenal- Tottenham. Engelska ligan är väl den ligan som har flest derbyn då det finns en jävla massa lag i London och även i städer som Birmingham, Liverpool och Manchester spelas det derbyn men det hetaste och hatiska måste vara det mellan Tottenham och Arsenal. Stor rivalitet mellan klubbarna och alltid stor hausse kring dessa matcher.
5. Djurgården-AIK. Måste ju ta med en match från Sverige och då får det bli Stockholmsderbyt mellan de två största och rivaliserande klubbarna. Under några heta säsonger var det alltid fullsatt på Råsunda och grym stämning i klackarna.

Det var allt för idag, tack och hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar