Summa sidvisningar

2012-10-04

Märkliga dagar

Idag så har vi ju firat Kanelbullens dag, en 13-årig gammal tradition som såklart startades av nån smart i den branschen som ville sälja lite mer bullar och det måste man väl säga att de lyckats bra med! Denna dag är ju inte helt meningslös men det finns andra dagar som man verkligen undrar vad de har för syfte.. och självklart kommer en lista på det..
1. Falukorvens dag. Firas i juni. ja vad ska man säga, god mat men totalt onödig dag.
2. Mobilfria dagen. Firas i också i juni, Alltså tanken är väl bra men jag har svårt att se hur allt ska funka när alla är totalt beroende av sina telefoner.
3. Handdukens dag. Firas i maj. Kan det bli konstigare. Nej det kan det väl egentligen inte. MEN när man läser på lite om det så visar det sig att det firas till minne av författaren Douglas Adams som skrivit de fantastiska boken Liftarens guide till galaxen. Handduken är en viktig del av den boken, därav firandet.
4. Vänsterhäntas dag. Firas i augusti. ja jag vet att de tycker att de är lite speciella, de som skriver med fel hand. Men en egen dag, nej det behövs väl inte.
5. Frimärkets dag. Firas i oktober. En sak som är totalt på väg att försvinna kanske behöver en dag för att uppmärksammas vad vet jag.. Nej föresten, det känns väldigt onödigt.

Tack för idag, gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar