Summa sidvisningar

2012-08-08

Bort med brottningen

Det har varit en hel del snack om brottningstävlingarna i OS. framförallt har det varit domarens bedömning som har diskuterats. För mig, som är brottningsokunnig är sporten fullständigt obegriplig. Först står de och hänger på varandra i 90 sekunder, sen blir det partär i 30 sekunder. Oftast med poäng för den som ligger ner. I ronden efter är det ombytta roller. I den tredje avgörande ronden så lottas det på nåt sätt vem som ska hamna över och under. Lite som om i ett avgörande tennisgame ska lottas om vem som ska serva. Sen kommer det konstiga när nån av coacherna slänger in en plastcylinder av nåt slag. Det betyder tydligen videogranskning  på brottningsspråket..ja ja en enda stor soppa är det.
Därför toppar brottningen listan över sporter som jag tycker kan tas bort från OS-programmet! Här kommer listan!
1. Brottning. Ja om reglerna gör som så kan sporten få en chans men som det är nu så ska den bort!
2. Herrarnas fotboll. Att det är en U23-EM är förståeligt, speciellt när det spelas samma sommar som EM men det gör det också ganska så ointressant. det handlar väl om att de bästa ska få vara med. Nej för mig så kan de gärna plocka bort fotbollen, det finns ändå så mycket av den varan att det räcker och blir över.
3. Tennis. Statusen på OS-tennisen har höjts betydligt för varje olympiskt spel. Jag tycker dock ändå inte att den fyller nån funktion i OS. Det finns gott om storturneringar ändå och spelarnas program brukar ändå vara fullspäckat. I år har ju turneringen spelats på Wimbeldons gräs. Coolt, javisst men det blev ju då bara som en upprepning av det "riktiga" Wimbledon som spelats bara några veckor tidigare.
4. Tyngdlyftning. Har egentligen inget emot sporten men den är ju så otroligt befläckad av dopingfall och dopingrykten. Nej bort med den!
5. Segling. Är lite kluven till seglingen. det är ju jättekul när det går bra för Sverige och det är väl en trevlig sport men det är ju inte direkt lätt att fatta vad som händer och sporten känns på nåt sätt inte "OS-mässig"..

Imorgon ska jag försöka att få ihop en ickeOSlista igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar