Summa sidvisningar

2012-08-27

Carolina Kluft

Nu till helgen så gör Carolina Kluft sin sista tävling, iaf på elitnivå. Hennes meritlista är det få i världen som kan slå men det kunde har varit ännu bättre om hon sluppit alla skador. Är helt övertygad om att hon hade tagit minst ett stort guld i längdhopp om inte inte drabbats av alla bristningar och sträckningar. Skadorna i sig berodde väl på alldeles för hög belastning på kroppen under väldigt många år. Hon har fått rejält med skit de senaste åren men de som kritiserar henne kan inte haft koll på de problem hon faktiskt har haft.

Tänkte  idag ranka hennes bästa grenar, det är ju faktiskt inte bara i sjukamp som hon har gjort enastående resultat.. Här kommer listan.
1. Sjukamp. Ja självklart så blir denna gren etta. Europarekord med 7032 poäng. Otaliga guld och klart bäst i världen under många år.
2. Längdhopp. Näst bäst i Sverige genom tiderna med 6.97, ett resultat som måonga gånger gett medalj och t.o.m. guld i stora mästerkap.
3. 1.95 har Carro hoppat och vid EM i sommar hade det räckt till medalj. Var väldigt säker på höjder över 1.90, typ som Emma Green alltså som är en av de tio bästa i världen.
4. 200 meter. har ett imponerande pers på 22.98, som bara Linda Haglund kan matcha í Sverige. En tid som ofta räcker till semifinal eller ibland även final i de internationella mästerskap.
5. Tresteg. När hon la av med sjukampen så var det sagt att hon skulle satsa på både längdhopp och tresteg. Ganska snabbt så slog hon de svenska rekordet och hoppade 14.29. Tyvärr blev det inga mer framgångar pga. alla skador..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar