Summa sidvisningar

2012-08-06

svenska OS-misslyckanden

Ja det känns ju som om det är fiaskon mest hela tiden men så är det ju så klart inte men det finns ändå en diger lista över misslyckanden.. Ofta har det handlat om uppskruvade förväntningar men det har även funnits tillfällen då allt gått fel.

1. Handbollslandslaget 1992-2000. Sverige var världens bästa handbollsnation under 90-talet men i tre OS-turneringar i rad så misslyckades laget. Alla gånger så tog vi oss ganska så enkelt till final men väl där sprack det. Vid iaf två av gångerna så var Sverige ganska stora favoriter. Flera av spelarna var med vi alla tillfällena och grämer sig fortfarande.
2. Tennisspelarna 1988-. Sverige ar ju varit en riktig stormakt i tennis, det är lätt att glömma nu när vi är en c-nation utan några toppspelare alls. Men trots stormaktsväldet så har det inte blivit några OS-framgångar. den enda titeln togs av Stefan Edberg i L.A 1984 men då var tennisen bara en uppvisningssport så det räknas liksom inte..
3. Therese Alshammar. OS och Alshammar är en dålig kombination. Ok vi haussar gärna våra svenskar efter segrar i EM och kortbanemästerkap men i Tessans fall så har vi inte haft orimliga förväntningar. 2000 så missade hon medalj knappt, 2004 så missade hon brons med typ två hundradelar men värst var ändå i Bejing 2008 där baddräkten gick sönder inför semin. Inför årets tävling så råkade hon ut för en skada och kunde inte göra sig rättvisa.
4. Ann-Louise Skoglund 1984. En lite bortglömd miss. Ann-Louise var storfavorit och satte olympiskt rekord i semin. I finalen så drabbades hon av nerver och slutade bara fyra..
5. Susanna Kallur 2008. Sanna hade innan Bejing-OS varit skadad i ett halvår men innan skadan så var hon världens snabbaste. I försöken så visade hon god form och hon var helt klart en av guldfavoriterna. I semifinalen så tog dock allt slut på en gång då hon stupade på första häcken. Ett riktigt fiasko!

Nej imorgon så får jag skriva om nåt annat ämne, den som läser får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar