Summa sidvisningar

2012-08-10

Handbollsöverraskning och andra skrällar

Handbollslandslaget har fått en hel del kritik de senaste åren. Med all rätt, vid många fall. Coacherna Olsson och Lindgren har många gånger inte alls fått ut max av sitt lag. Även om de inte alls når upp i klass med Bengan boys så är det många spelare av hög europeisk klass, med det i åtanke så är det ganska så uselt med bara en fjärdeplats på mästerskapen sen 2003 MEN nu under OS så helt plötsligt så händer det. Sverige är i final, vilken underbart skön skräll. Ska detta utskällda lag lyckas ta det guldet som den gyllene generationen misslyckades med. Är det då den största svenska skrällen i landslagslagsammanhang? Ja en av de största iaf. Här kommer fem andra..

1. EM-brons i fotboll 1992. VM-bronset var såklart större men denna insats var en stor stor överraskning. Åren innan hade landslaget varit ganska mediokert men plötsligt så stämde allt under några sommarveckor på hemmaplan.
2. Davis Cup seger i tennis 1984. Sverige hade en grymt lag med Wilander, Sundström i singel och Järryd/Edberg i dubbel. Men motståndarna USA hade ettan McEnroe och tvåan Connors på den aktuella rankinglistan- Utöver det så hade de världens bästa dubbelpar McEnroe/Flemming. Ändå så utklassade Sverige amerikanerna och matchen var avgjord redan efter dag 2.
3. OS silver i damhockey 2006. Miracle on ice i damformat snackar vi om här. Efter ett ospännande gruppspel gick Sverige till semi där den obligatoriska torsken skulle komma. USA stod för motståndet men Sverige gjorde en heroisk insats och avgjorde på straffar efter att det slutat 2-2 efter ordinarie tid.
4. EM-silver i volleyboll 1989. Under några år i slutet på 80-talet var svensk volleyboll att räkna med och våren-89 i nybyggda Globen så exploderade allt. Sverige gick hela vägen fram till final och Gustavsson, Björne, Nilsson och de övriga var stora nationalhjältar ett tag.
5. VM-guld i hockey 1987. Måste avsluta med denna klassiker. Det stora med denna skräll var ju att vi lyckades, om inte slå Sovjet, iaf komma före dem. Här på 80-talet var de ju så grymt bra. efter ett vingligt gruppspel så gjorde Sverige en suverän finalrunda med det klassiska 2-2 målet mot Sovjet och 9-0 segern mot Kanada.

Det var dagens lista det, återkommer i helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar