Summa sidvisningar

2012-08-22

champions league

Det är med svenska lag och chmapionligan är en dålig kombination. I år tycktes alla tro att Helsingborg skulle ha en bra chans mot Celtic. Ok skottska ligan är sämre än någonsin men Celtic är ju ändå ett lag som håller bra klass så att HIF föll hemma med 2-0 var ingen direkt överrraskning även om det var trist. Som neutral svensk påhejare så tycker jag att det är kul när ett svenskt lag går vidare oavsett vilket. Det är faktiskt bara tre svenska lag som kvalificerats sig till det yttersta finrummet men eftersom ett av lagen har gått vidare vid flera tillfällen så kan det bli en lista över det ändå, och här kommer den!
1. IFK Göteborg 92/93 Det stora året för Änglarna. de kom tvåa i gruppspelet och då det bara var två grupper detta år så blev det alltså en tredjeplats i Europa.
2. Göteborg 94/95. Utmärkt resultat även detta år då laget gick vidare från gruppen och gick till kvarten där det blev en knapp förlust sammanlagt mot Bayern Munchen,
3. Göteborg 96/97. Här var det slut på den omedelbara succén slu när laget kom sist i gruppen, Men en imponerande seger mot Milan blev det ändå!
4. Helsingborg 00/01 Tog en imponerande väg till gruppspelet med en seger mot storlaget Inter. Sen sprack det totalt i fortsättningen. Det blev bara en seger, mot Rosenborg
5. AIK 99/00. Vilka folkfester det var på Råsunda när AIK fick finbesök av Arsenal, Barcelona och Fiorentina. Väl där var motståndet allt för bra och det blev en poäng. Men Jevtushenko gjorde iaf ett magiskt mål mot Barca som fortfarande håller!

Det var allt för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar