Summa sidvisningar

2012-09-02

humorserier

Har söndagsslöat med att kolla på repriser av Solsidan. Skitkul att det kommer en ny säsong! Man slås av hur bra serien är och hur få svenska serier det finns som når upp till samma nivå, men det har jag faktiskt skrivit om förut. I utlandet däremot så finns det väl ett gäng serier som håller grymt hög klass. Tänkte ranka fem stycken som är odödliga..Det behöver inte nödvändigtvis vara mina favoriter men ändå fem serier som har setts av miljoner och åter miljoner

Skål (Cheers). Den bästa av de amerikanska sitcoms som kom på 80-talet. Ständigt småroliga måbra skämt. Woody Harrelsons stora genombrott. Favoriterna från serien som las ner 1993 var Cliff och Norm som ständigt satt och käftade i baren.
Pang i bygget (Fawlty towers). Gick bara två säsoner på 70-talet men är av många ansedd som den bästa humorserien som gjort. John Cleese som helt galen hotelldirektör är såklart den som bär upp serien men alla i serien bidrar på sitt sätt. Denna serie har gett många gapskratt.
Cosby. Måste bara med på en sån här lista, mest för att det var den första stora som gick på svensk-TV. var en första inblick i det amerikanska familjelivet. Denna serie följdes av en stor del av den svenska befolkningen 20.00 på söndagar.
Vänner. (Friends) Blev den stroa snackisen från 90-talets mitt. Höll otroligt hög klass i alla tio säsonger och går fortfarande dagligen på TV i Sverige och de flesta andra länder (gissar jag). Samspelet mellan de sex vännerna+ det roliga manuset ledde till att blev en av de största komediserierna någonsin.
Monty Pythons fygande circus. Så sjukt, så snnorlunda men framförallt så jävla roligt. Ok vissa sketcher var bara konstiga men andra än idag rankas bland det roligaste som nån gång gjorts, fast det är 30 år sen serien gick. Bland dem: Sången I´m a lumberjack, Silly walk, dne döda papegojan i zooaffären osv osv. Klassiker allihop!

Det var allt för idag, tack och hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar