Summa sidvisningar

2012-09-16

Sporter på dekis

Idag så åkte Sverige Davis Cups elitdivision för första gången på evigheter och det skedde mot Belgien, ingen stornation i tennis precis.. detta leder till dagens lista som handlar om sporter där Sverige har haft stor framgång men nu är en b-nation utan några framgångar alls..

1. Tennis. Från att ständigt ha spelare på top-10 och att som mest haft 18 spelare i en grandslamturnering till att nu inte ha en enda herrspelare på top-300 ja det är mer än illa. Det verkar inte finnas nån ljuspunkt heller..
2. Pingis. Här har vi ändå några spelare som ligger på top-100 men jämfört med 80 och 90-talen så är det illa. Inte här så finns det några framtidsutsikter. Vår stora stjärna Jörgen Persson börjar väl närma sig 50 år..
3. Volleyboll. I slutet på 80-talet var vi en världsnation och nu har vi väl knappt nåt landslag. På den gamla goda tiden var landslagskillarna hjältar. Nu kan jag nog inte nämna en enda aktiv svensk spelare.
4. Friidrott. Oj här har det gått snabbt utför. Från att vara en nation som alla vill ta efter och en nation som som hade otroliga framgångar till absolut ingenting på bara några år. Trist men sant.
5. Skridskor. Tomas Gustavsson var en av mina stora hjältar på 80-talet och innan honom så fanns det ett gäng medaljörer men nu finns det väl knappt några aktiva kvar in denna sport.

Tack för idag, hörs igen i nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar