Summa sidvisningar

2012-09-21

Pensionärer

Läser gårdagens nyhet om att Jörgen Persson vägrar att sluta. Nu ska han tydligen spela i den kinesiska pingisligan i en säsong. Det lär ju inte vara nån liten skitliga om man tänker på att det finns en och annan skicklig kines. Coolt att han fortfarande håller på och det finns ju en del andra sådana exempel..

1. George Foreman. I boxningen finns många exempel på folk som vägrar ge upp men Foreman är en riktig legend. Deltog i OS redan 1968. Nästan 30 år senare 1995 så tog han tungviktstiteln 45 år gammal. Om man tänker på hur hård boxningssporten är så är det sjukt imponerande.
2. Paolo Maldini. I fotbollsvärlden anses man gammal efter 35. Det är bara att kolla på t.ex. han slutar nu som, just, 35-åring och han anses ha varit en föredetting ganska långe. Därför är det coolt att denne Maldini höll så hög klass till han la av som 41 åring. Han var klippan i Italien och i Milan under många många år.
3. Chris Chelios. Hockeyspelare håller i allmänhet längre än fotbollsspelare men detta fall är unikt. Chelios gjorde sin sista säsong i världens tuffaste NHL som 47 åring och deltog i USA:s OS lag 2006 som 44-åring. Sjukt imponerande.
4. Pelle Fosshaug. Måste ju ha med nån svensk på listan och då får det bli denna bandygalning. Debuterade i Falun nån gång på 80-talet och spelade till bara för nåt år sen(eller spelar han fortfarande?). har gjort mängde av idiotiska saker på plan och utanför men framförallt så har han bjudit på bandygodis under hela sin långa karriär.
5. Martina Navratilova. Den tjeckfödda amerikanskan gjorde proffsdebut som sjuttonåring 1973. Dominerade världstennisen unde många år. 1994 la hon av, nästan 40 år gammal, men på 2000-talet så gjorde hon comeback och 2006 vid den aktningsvärda åldern av 49 år så vann on US Open. Visserligen i mixeddubbel men ändå. Otrolgt facinerande

Det var allt för idag, återkommer under helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar