Summa sidvisningar

2012-09-09

Talangtävlingar

Nu iväll har det nya talangprogrammet x-factor. Det känns som om det är lite dålig timing då denna sorts program verkar vara på väg utför. Men av vad jag såg idag så verkade detta program vara bra och underhållande. Tänkte bena upp de olika talangprogrammen som gått på svensk TV.

1. IDOL. Det första av programmen som började att sändas 2004. Har fått fram några av de största vi har i Sverige idag men också haft flertalet vinnare som floppat rejält. Juryn ska vara hård och rätt taskig för att det ska bli bra TV
2. Talang. Inte bara musikframträdanden utan även andra talanger testades. Blev lite splittrat när musikaliska talanger blandades med dans, trolleri och andra konstiga upptåg. Det var väl i detta program som Susan Boyle slog igenom i.
3. True talent. Kördes bara en säsong på trean. Trea coacher tävlade med "sina" framröstade talanger. Ingen publiksuccé och ingen av deltagarna gjorde något större avtryck.
4. The voice. I princip samma upplägg som True talent. Lite snyggare studio och lite coolare jury/coacher gjorde detta program kanske lite populärare men det var ändå en stor flopp. Det speciella med detta var att juryn inte såg den tävlande utan bara skulle lyssna på rösten, därav namnet.
5. X-factor. I många länder har detta program gått flera år men i lilla Sverige så har det inte gått att sända både idol och detta men nu när idol är nedlagt så är det fritt fram. Juryn verkar vara lite trevligare här än i t.ex. idol och talang. Har fått fram stora vinnare i USA som Shayne Ward och Leona Lewis.

Imorgon-ny vecka och nya listor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar