Summa sidvisningar

2013-09-26

allsvenskans slutspurt

Nu när höstkylan har kommit så är det dags för slutspurt i allsvenskan och som vanligt är det högdramatiskt. Även om serien är rankad bland de sämre i Europa så är det inte någon som kan skylla på den spänning som är nästan varje höst, både i toppen och botten. Som vanligt har det varit en svängig säsong och här kommer några av de saker som hänt under året, hittills

1. Häckens fiasko. Hade Häcken varit en storklubb hade de blivit totalsågade, men nu har det på något sätt kommit undan. Från att nästan tagit guld förra året till att typ nästan åka ur i år. Märkligt och väldigt dåligt.
2. Elfsborgs misslyckande. Inget lag tar ju guld två år i rad i allsvenskan men att det ska vara så långt ifrån och kanske inte bli bättre än femma-sexa är inget annat än ett stort stort misslyckande. Speciellt med den truppen och de värvningar som gjordes. Ändå en del hyfsade matcher i Europa-spelet.
3. Djurgårdens vändning. Efter en tredjedel av säsongen så var det väl INGEN som trodde att de skulle hålla sig kvar men de har spelat upp sig och kommer att klara kontraktet ganska enkelt.
4. Syrianskas uselhet. Ok att det brukar finnas ett lag som är lite sämre men Syrianska är ju så mycket sämre än alla andra. De har gjort minst mål och släppt in flest. Det blir nog svårt för dem att repa sig i superettan nästa år.
5. Göteborgs förvandling. Med, i princip, samma trupp som senaste åren då det har gått ganska uselt, så har årets säsong blivit riktigt bra. De är med och slåss om guldet och så har det verkligen inte varit de senaste åren.

Detta är ett ämne som det finns all anledning att återkomma till senare i höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar