Summa sidvisningar

2013-09-03

Henrik Stensson

Vilken kille den här Herr Stensson. För 6-7 år sen så var han fyra i världen, sen helt plötsligt föll han som en sten och var väl typ knappt top-500 men nu helt plötsligt är han tillbaks i toppen och leder faktiskt PGA-tour rankingen före Tigern och har återigen avancerat upp på tiotoplistan i världen. Hoppas att han kan stanna där längre än sist.
Att svenskar vinner tävlingar i USA är inte direkt vardagsmat på herrsidan. Här är de som vunnit flest.
1. Jesper Parnevik, fem segrar. De togs i slutet på 90-talet och början på 00-talet då han va en stabil top-20 kille i världen.
2. Carl Pettersson. Långt slående Pettersson har haft hela sin karriär i USA och där har det faktiskt blivit hela fem segrar (precis som Jesper). Den första togs 2005 och den senaste förra säsongen. Hans segrar är alla från de tävlingar som är lite mindre.
3. Henrik Stensson. Tog sin tredje triumf nu. Alla hans titlar i USA har tagits mot tuffast möjliga motstånd.
4. Gabriel Hjertstedt. Har ingen aning om han ens spelar nu(han fanns inte med på wikipedia) men han var den första svensken att ta en PGA triumf när han vann 1997. Tog ytterligare en titel två år senare. Vid både tillfällena var eliten upptagna på annat håll vilket gjorde det lite enklare men ändå, två segrar är inte fy skam.
5. Daniel Chopra. Vann två gånger 2007 och 2008, i övrigt så har han haft en ganska undanskymd karriär.

Som sagt inte så mycket svenska framgångar, men det kanske kommer de närmaste åren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar