Summa sidvisningar

2013-09-10

grattis Anders

Trodde aldrig att Sverige skulle komma ur denna kvalvecka med sex poäng. Otroligt imponerande och kul att Hamre'n äntligen fick till laguttagningarna. Men självklart störst grattis till Anders Svensson som idag slog landskampsrekordet och blev den meste svenske landslagsliraren genom tiderna. Idag blir det en lista över de fem saker som Anders är mest känd för.
1. VM 2002. Bänkad först i turneringen, sen stor hjälte mot Argentina och slutligen otursgubbe med snurrstolpskottet mot Senegal. För er som glömt..http://www.youtube.com/watch?v=rNoC01XRZXo och här http://www.youtube.com/watch?v=xTdx7GHuv3E
2. Elfsborg. Slog igenom i pannbandsligan med Berglund och Linderoth. Efter åren i England blev det ju Elfsborg igen och två sm-guld(hittills). Här är ett av hans drömmål från 1999 http://www.youtube.com/watch?v=KQtgFgTCx9E
3. Svensson vs Källström. Under otroligt många år så var detta den eviga frågan i landslaget. Vem var bäst av dessa två? Oavsett vem som startade så kom bytet runt den 65:e minuten när den andre fick komma in.
4. tacos. vet ej när detta startade men Svensson har länge förknippats med den allra svenskaste tacosen. Har för mig att tom. fick en grandiosa tacopizza uppkallad efter sig.
5. Southampton. Man kan inte beskylla honom för att vara illojal. Den klubb är den enda som han representerat utomlands. Trots säsonger med begränsad speltid och tränare som inte förstod sig på honom så blev han kvar och utvecklades till en mycket bättre lirare.

Det var allt, grattis Anders!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar