Summa sidvisningar

2013-09-27

Underhållningsprogram

Jag har berört och skrivit om detta ämne flera gånger tidigare, nämligen det här med den halvtrista helgunderhållningen på svensk TV. Ja, jag vet jag behöver inte kolla men när man sitter och jobbar lite(och följer hockeyn på nätet) så är det enklast att ha lättsam underhållning på. Det jag stör mig mest på är att många av programmen har gått så sjukt många år. Jag fattar att det är ett billigt att göra så och att det är enkelt att fortsätta med något med som har en bred tittarskara. Här kommer några exempel på program som gått länge.

1. Bingolotto. Sen 1991 har vi kunnat tjäna pengar på bingo, vinna bilar och annat och lyssnat på musikunderhållning av varierande slag. Ett tag på 90-talet så var det publikrekord varenda helg nu är det betydligt svalare intresse men det går fortfarande.
2. Robinson. Gjorde debut 1997 och har gått 15 år i tre olika kanaler. Uppehåll nu, men det kommer säkert tillbaka i någon form. Fem olika programledare har lotsat oss tittare genom alla programmen.
3. Digillo/dobidoo. Lasse Holm började med sitt koncept 1998 med två tvmannalag som får tävla i väldigt lättsam musikfrågesport. Lasse Kronér tog över och programmet bytte namn men det är samma idé och det rullar fortfarande på fredagar.
4. Så ska det låta. 1997 så körde Peter Harysson igång denna musiktävling som är lite lik dobidoo fast med mer livemusik och kanske lite mer etablerade artister (fast mest är det nog samma personer..). Har körts varje år sen dess och är fortfarande ett av SVT:s flaggskepp.
5. På spåret. I snart 20 år (start 1986) har man fått gissa på resmål runt om i Sverige (de första åren) världen (numera). det program av dessa på listan som håller bäst då det handlar om kunskap och inte bara underhållning.

Det var allt för idag. Tack och gonatt!

1 kommentar:

  1. Ja, På Spåret är ju det bästa programmet. Så ska det låta, ska ju tas över av Kalle Moraeus. Kanske ett bra byte. Peter Settman blev litet jobbig.

    SvaraRadera