Summa sidvisningar

2013-09-23

Stensson igen

Det var inte länge sen jag skrev ett inlägg om Henrik Stensson men jag måste väl skriva något igen nu när han vunnit 70 miljoner i helgen. Turneringsseger och sammanlagd seger på PGA-touren. Otroligt imponerande och en av de allra största framgångarna i svensk sportvärld på bra länge. Bragdguldet får han ändå aldrig. Inte ett år då en svensk skidåkare med snor i näsan vinner femmilen i VM..
Denna lista ska handla om de som tjänar mest och bäst runt om i världen och fokus på vilka sporter som har de högsta lönerna och vinstpengarna.
1. Boxning. För de stora slagskämparna som går de största matcherna är lönerna gigantiska.
2 Golf. Speciellt på PGA-touren går det att tjäna stora pengar, även för de längre ner på rankingen. de stora stjärnorna kan säkra ekonomin för många genarationer.
3. tennis. Här är det stor skillnad mellan att vara top-10 och typ top-100. Nadal och de andra lever gott men de lägre rankade får kämpa hårt för att gå plus.
4. amerikansk fotboll. Den sport där man tjänar bäst med tanke på hur få matcher och hur kort säsongen är. Den korta säsongen är kanske anledningen till att så många spelare hamnar i trubbel med rättvisan / men det får bli en annan lista)
5. Fotboll. De flesta proffsen tjänar bra, många väldigt bra. Sen finns de största som Zlatan, Ronaldo och det gänget som tjänar snuskigt mycket..

Så det var allt för denna gång, återkommer senare i veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar