Summa sidvisningar

2013-09-14

Osmakligt men inte osmart

Igår läste jag i någon av kvällstidningarna om en app som har fått en massa kritik. den heter Bang your friend och titeln säger väl allt. Det handlar tydligen om att man, anonymt, anmäler via appen, de kompisar på Facebook som man är, ja intresserad av och när någon som man är, ja intresserad av, gör samma sak så får man ett meddelande så man kan sammanstråla och, ja träffas. Detta är ju såklart totalt osmakligt och ganska sjukt men ändå rätt smart OM det används i andra sammanhang. Funderade ut flera sammanhang när en sån app faktiskt skulle vara bra och här kommer några av dessa..
1. Party. Jag brukar gå ut typ två gånger per år och då brukar jag alltid skicka ut massmejl eller på facebook om vilka som är sugna och oftast så dyjer det upp ett eller två positiva svar men med en festförfrågarapp så blir det ju superenkelt. Om man vet att det är utgång på gång till helgen så bockar man för de man är sugen på hänga med och bockar de också för att det är party på gång så är det ju bara att boka in det, klockrent. Det viktigaste är att Jörgen K. installerar denna app.
2. Parmiddag. Man har en tom helg, man är sugen på att bjuda över nåt trevligt par på tvårätters. Gå in på appen, fyll i de paren man kan tänka sig att bjuda, kolla om några av dessa är sugna, bjud in, helt perfekt. Man slipper en massa SMS och mail fram och tillbaka för att kolla vilken helg som passar.
3. Golf. Istället för att kolla runt vem som är sugen så loggar man in, fyller i tänkbara med/motspelare, ser snabbt vilka som är sugna och sen kan man boka in en runda.
4. Biljettbokning. Nu var det ett tag sen men förr när man hittade på mycket kul och gick på mer sport och musikevenemang var det ett fasligt ringande och smsande och checkande för att få med alla. Med en app så fyller man i vilka man kan tänkas gå med och om de gör det samma så är det bara att köra, lätt som en plätt.

Det var allt för idag lördag, imorgon så får jag nog lov att skriva lite bittert om Leksand för det såg INTE bra ut idag..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar