Summa sidvisningar

2013-09-07

Anders Svensson

Vilken kväll det blev igår. Ett vilt kämpande Sverige vann en stark trepoängare och vägen till VM är fortfarande öppen, även om det blir sjukt svårt. Först ska vi fixa andraplatsen, sen ska vi se till att vi är en av tvåor som får kvala och sen ska vi fixa ett svårt kval.
Det bästa med gårdagen var nog att Anders Svensson fick avgöra i samma match som han tangerade Thomas Ravellis rekord för antal landskamper. Han har fått så otroligt mycket oförtjänt kritik de senaste åren så det kändes helt rätt att han fick göra game winning goal. Tänkte återkomma till honom i en annan lista när rekordet är slaget (förhoppningsvis efter nästa match). Idag blir det istället en lista över de fem som gjort flest landskamper i Svensk herrfotboll.
1. Thomas Ravelli, 143 stycken Han var liksom målisen under hela barndomen och en bra bit in i vuxendomen.. Han gjorde debut 1981 och la av 1997. Självklart så minns man bäst straffarna i solen 1994
2. Anders Svensson, 143 stycken. Som sagt mer om honom senare men vi får se om han kommer upp i 150 innan karriären är över.
3. Olof Mellberg, 117 stycken. Hade en liten dipp i landslaget under nåt men i slutet av sin landslagskarriär var han grym och han borde ha kört på och styrt upp mittbacksstrulet som vart i detta kval. Spelade ytterback under sina första år vilket han hatade. Som mittback var han både kapten och stark ledare och faktiskt en ganska bra målskytt (nio mål)
4. Roland Nilsson, 116 stycken. Evighetsmaskinen Rolle spelade sin sista match i blågult 2000, fjorton år efter debuten. Spelade en del fast han passerat 40 år och hade nog kunnat spela nåt år till i landslaget. Var med i 94-laget och var en av de viktigaste men var även om med om fiaskona 1990 och 2000.
5.  Björn Nordqvist, 115 stycken. Hade rekordet innan Ravelli tog över. För oss födda på 70-talet mest känd som "Bagarn" Olsson i TV-serien om Åshöjdens BK. Spelade alla tre VM-turneringarna på 70-talet och var en av få utländska spelare i den amerikanska fotbollsligan.

Som sagt mer om Svensson senare, imorgon kanske lite om finnkampen. Gonatt!

1 kommentar: