Summa sidvisningar

2013-04-27

1994

1994 var ett helt ok sportår i Sverige med VM-brons och OS-guld i ishockey. Idag spelades det nåt slags hyllningsmatch med ett kändislag som mötte hockeyhjältarna. Kul att de uppmärksammat alla de gamla storlirarna. Kul också att se några av kändisarna som var riktigt bra på att lira. Det var ju nästan 20 år sen den stora triumfen men jag minns den väldigt väl fortfarande. Förutom Forsbergs straff och Salos avgörande straffräddning så är mitt starkaste minne den stora leksandsdominansen. Hela sex leksingar spelade i finalen, Greg Parks i det förlaorande Kanada-laget och hela fem stycken i det svenska vinstlaget- För er som glömt, här kommer en liten lista..

1. Tomas Jonsson. Den då 34-årige Jonsson var en av Sveriges bästa backar och gjorde ett av målen i finalen.
2. Magnus Svensson. Satte kvitteringen i matchen till 2-2. Satte en av Sveriges straffar och kunde blivit hjälte när han fick chansen att avgöra i straffomgång två. Nu missade han och Foppa blev hjälten istället.
3. Jonas Bergqvist. Den stora kämpen som gjorde hela 272 landskamper och var en av de stora spelarna i detta lag.
4. Niklas Eriksson. Den leksing med flest klubbmatcher blev aldrig nån stor stjärna i landslaget. Det blev några VM-turneringar men detta var den stora triumfen för honom. Han var en lojal lagspelare här i skuggan av de stora.
5. Roger Johansson. Spelade några få år i Leksand, annars var det färjestad som gällde för honom. En stabil back som var väldigt bra i denna turnering.

Japp, det var allt för idag. tack och hej!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar