Summa sidvisningar

2013-04-16

Nedräkning

Nu är det bara en vecka kvar, sen kommer det, Gyllenes nya skiva. Jag räknar ner dagarna, nördigt som fan, jag vet, men sån är jag. Tror att det kan bli en riktigt bra skiva fylld av popdängor och smådåliga nödrim. Det är ju inte direkt första gången de gör comeback sen de splittrades 1985 och idag så ska jag lista de olika comebackerna i åldersordning.
1. 1989 Pers Garage. Detta år så skulle gruppen släppa en samlings LP för att fira gruppens tioårsjubileum. Det blev en dubbel-LP där en del bestod av nya låtar som Småstad och Jo-Anna farväl. Eftersom Anders Herrlin inte var med så kallade man sig Pers garage istället för Gyllene tider.
2. 1995 Nu skulle det släppas en ny samlingsskiva (Halmstads pärlor) och då behövdes några nya låtar för att lyfta de gamla hitsen och ut kom tre lysande låtar Kung av sand, Det är blommor som har fångat dig och kanske deras bästa låt, Det är över nu. En spelning gjordes denna sommar, i Halmstad såklart.
3. 1996 Den stora comebacken. Helt överraskande blev det ytterligare låtar året efter. De bestämdes helt plötsligt att det skulle bli en hel turné så då tog Gessle helt enkelt och skrev fyra låtar som blev den sanslösa framgången Gå och fiska-EP:n. Titellåten blev deras största hit sen Sommartider och även Juni, Juli Augusti blev en stor framgång. Turnén detta år blev ett långt segertåg.
4. 2004 Det blev en del slitningar i bandet 1996 och det var nog den främsta anledningen till att det dröjde så länge innan denna comeback. Skivan kändes inte helt rätt då de flesta låtarna var sånt som blev över från Gessles Mazarin-skiva men dubbelsingeln En sten vid en skog och Tuffa tider var starka. Sommarturnén slog sen alla tiders rekord och bl.a. såldes Ullevi ut och Stockholms Stadion två dagar i rad. Helt otroligt.
5. 2013. Nu snackar vi nutid och denna comeback var inte särskilt överraskande, det var mer en fråga om när den skulle bli och inte om. Ska bli kul med ytterligare en sommar med Gyllene ute på vägarna och jag hoppas kunna se dem ett par gånger.

Det var allt för idag, tack och hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar