Summa sidvisningar

2013-04-13

golf igen

Läste i morse att Tiger Woods hade gjort ett regelbrott under gårdagens spel i Masters och höll på att bli diskad. Sen blev det såklart aldrig så i praktíken utan han fick två slags plikt lagt på rundan. Det där fick mig att tänka på två saker. Dels att det är märkligt att någon som har begått ett sånt regelfel inte blir diskad (skulle säkert varit aktuellt om det varit en "vanlig" spelare) men även så är det märkligt att varken Tiger eller hans caddie hade koll på reglerna. Det finns en hel del konstigheter i denna sport och jag tänkte ranka en del av dessa..

1. Kläderna. Jag köper att man inte ska se ut som en lortgris på banan och att det ser trevligt ut med proper klädsel men att männen måste ha långbyxor på proffstouren är ju bara löjligt. Damerna kan spela i så korta kjolar eller shorts som de vill men männen måste minsann gå och svettas..
2. Klubbarnas regler. Det finns vissa klubbar som fortfarande, 2013, inte tillåter kvinnor som medlemmar, sjukt!
3. Tystnaden. Har svårt att förstå det där med att det ska vara helt tyst. Förstår att det kan störa om nån skrker till just i träffögonblicket men annars så.. Fotbollsspelare får ju slå straffar när kanske 30000 buar och basketspelare som skjuter straffar kan ha en hel kortsida som viftar och buar åt dem men där finns inga regler..
4. Alla dessa testsvingar. Jag gör också det, mest för att alla andra gör det men alltså egentligen. dess spelare slår säkert 1000 svingar i veckan, kan det verkligen spela nån roll om man testsvingar eller inte innan. Man ser väldigt sällan tennisspelare testsvinga en serve innan den sker "på riktigt".

Nej nu bliev klockan för mycket, fick räcka med fyra punkter idag, gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar