Summa sidvisningar

2013-04-22

Gyllenes bästa album.

Nedräkningen fortsätter. Nu är det bara två dagar kvar tills att man får Tänka på refrängen. I dagens lista så ska jag ranka deras bästa skivor. För att det ska bli rätt så är det bara ordinarie skivor som rankas, inga liveskivor, inga greatest hits och inga konstiga samlingsskivor. Då blir de fem vanliga skivor kvar och dessa ska jag ranka nu.
1.       Gyllene tider (1980) Debuten tycker jag fortfarande är bäst. Den klart rockigaste och ruffigaste skivan. Höjdarlåtar som Billy och Sista gången jag såg Annie håller bra fortfarande.
2.       Moderna tider(1981). Den stora hitskivan och den extremt stora försäljningssuccén, sålde väl sisådär 400000 ex. En poppigare skiva som gjorde gruppen extremt poppis hos kidsen. När vi två blir en, Det hjärta som brinner och Leva livet var några av de populära låtarna.
3.       Finn fem fel (2004) Comebackskivan från förra omgången. En lite ojämn skiva då flera av låtarna egentligen var skrivna för Pers soloprojekt men iom att det blev en Gyllene sommar så fick de låtarna hamna på denna skiva, Höjdarlåtar är Tuffa tider, En sten vid en sjö i en skog och Solsken
4.       Puls (1982). En liten missräkning efter Moderna Tider-skivan. Sålde ”bara” typ 150000. Den stora hiten var såklart Sommartider. Annars var låtarna lite ”mognare” vilket gjorde att en del potentiella köpare försvann.
5.       The Heartland café (1984) Försöket att slå igenom i utlandet med denna skiva blev ganska så misslyckat. Det är ingen jättedålig skiva men den lyfter liksom aldrig riktigt.  Bästa låt: Break another heart. Kul kuriosa: När skivan släpptes i USA så kallade de sig Roxette…

Det var allt för idag, tack och gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar