Summa sidvisningar

2013-04-04

Vårtecken

Trots de kalla nätterna börjar nu äntligen vårkänslorna att komma. Det har varit en lång kall vinter men den senaste veckan har solen lyst riktigt varmt och skönt. Här kommer några tydliga vårtecken från Björklinge.
1.       Barnen vill ta av sig kläder. Från tjocka vinteroveraller till lite tunnare klädsel är ok men sen ska vantar och mössa av och helst ska man gå barfota i gräset. Förkylning är att vänte sen närmaste tiden.
2.       Allt hundbajs. När snön smälter kommer allt äckligt bajs fram. Vi var ute i skogen och lekte en sväng igår och det var i princip omöjligt att inte ramla i skiten.
3.       Man ser sina grannar. Under vinterhalvåret så ser man knappt de som bor i vårat område och när man ses så hälsar man snabbt innan man springer in i värmen. Nu när solen lyser varmt så ses man mer och det är ok att ta en liten pratstund utan att frysa ihjäl.
4.       Vinterdäckens vara eller inte vara. Varje år är det samma sak som iaf jag funderar på. När ska sommardäcken på.  Skulle helst vilja göra det nu men tänk om det kommer snö nästa vecka.. Till jobbet måste man ju. Ja hur gör man?
5.       Byten av saker. Bort med pulkor, skidor, snöskyfflar och annat. Fram med kickbikes, cyklar och annat kul.

Det var allt för idag. Hörs igen imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar