Summa sidvisningar

2013-04-24

GT idag igen..

Så damp den ner i brevlådan, den nya skivan med Gyllene tider och som vanligt så blir man glad när man hör låtarna. Har bara hunnit lyssna två gånger men många av låtarna sätter sig direkt. Här kommer fem anledningar varför Gessle är som bäst när han spelar med sina Gamla Halmstadspolare.
1.       Texterna. Med Gyllene så får man de nödrim i kubik men det stör liksom inte. När han sjunger solo så blir det ofta lite ”djupare” texter och med Roxette är det ju på engelska. Nej texterna är bäst med GT.
2.       MP. Mats MP Persson måste vara en av Sveriges mest underskattade. Han har hjälpt Per med otaliga hits utan att få cred för det. Han tillför mycket till låtarna och sen passar hans gitarrspel perfekt just för detta band.
3.       Farfissan. Göran Fritzon är väl den mest anonyme av killarna i bandet men hans farfissaorgel är ju det som gör att man lätt kan skilja GT från annat som Gessle gjort. Vad skulle t.ex. ”När vi två blir en” vara utan Fritzons intro.
4.       Lekfullheten. Det känns som om Gessle och de andra blir 20 på nytt så fort de börjar lira ihop. De har ju försökt några gånger att gå mot de mogna hållet men de har alltid gått tillbaka till det somriga, enkla, roliga.
5.       Popigheten. Det är inget snack. När Gyllene ska spela in och ut och lira då ska det vara rak, enkel, tre minuters poplåtar som sätter sig. Så enkelt men ändå så få som fixar det..

Nej nya tag imorgon, då ska jag skriva om nåt annat, kanske om fotboll, vem vet…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar