Summa sidvisningar

2011-06-06

Det var bättre förr

Detta inlägg skrevs igår men det försvann nånstans så det kommer i en liten förkortad variant idag..

Finalen i Franska Öppna vanns inte helt oväntat av Rafael Nadal igår. Han hade tidigare under veckan fått en del kritik för sitt spel men när det väl gällde så var det ingen som var riktigt nära att klå honom. Sjätte titeln på sju år är oerhört imponerande. Jag tänkte avsluta min tennisinläggsperiod med ett enkelt konstaterande. det var bättre förr och här är anledningarna..

1. Sveriges dominans. Ok Säderling är stabil numer i de stora turneringarna men han är också den enda. Förr så var det ju total dominans av Sverige. Bl.a. 1988 då Wilander vann tre grandslam och Edberg en. Förutom det så var det flera svenskar långt fram i flera stora turneringar.
2. Spelstilar. Idag så känns det som om alla spelar ungefär lika, med stenhårt spel från baslinjen. Förr så fanns det serve-volley (McEnroe, Edberg, Cash), stenhårda grundslag (Lendl), taktiker (Wilander, Mecir)
3. Coolare personligheter. jag propagerar verkligen inte för att man ska nyttja droger och alkohol men nog f-n verkade spelarna ha roligare förr utanför plan. Idag känns allt så himla seriöst..
4. SVT sände. Ok att Eurosport sänder mycket man det var nåt speciellt med att vår egen kanal sände tennis. Det var inte bara de stora turneringarna utan kunde även vara vanliga ATP-turneringar med svenska inblandning.
5. De bästa spelade dubbel. En dubbelmatch kan vara otroligt kul att titta på och spelet blir ofta mer varierat. Tyvärr så är det bara de som inte håller måttet i songel som spelar numer vilket gör det ganska så trist (speciellt när Björkman slutat). Förr spelade nästan alla dubbel och det hade hög status!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar