Summa sidvisningar

2011-06-17

Filmer som visas lite för ofta..

Precis som förutspått.. Det blev en filmlista..
Ikväll går Jerry Maguire på TV. Jag tycker att det är en jättebra film men måste de visa den så jävla ofta. Det finns ett antal filmer som går flera gånger om året. Det är säkert ett kostnadsfråga och jag gissar att när de köper in en film så får de visa den typ tio gånger för det priset men ändå...varför tjata ut ett antal filmer så otroligt mycket. Jag vet att man kan skita i och kolla så klart men ändå så stör detta fenomen mig väldigt mycket. Dagens lista kommer handla om filmer som har sänts alldeles för ofta, MEN som fortfarande är sevärda. Och nej ingen Beckfilm var nära att hamna på denna lista

1. Pretty Woman. Den klassiska romantiska komedin tål att ses ganska många gånger. Julia Roberts gjorde här sin första stora roll och är riktigt bra!
2. Die hard. Actionfilmernas actionfilm. Den första filmen är väl, i konkurrens med trean dem som visats flest gånger, men ettan är klart bäst så därför är det den som gäller på denna lista.
3. Notting hill. Egentligen en bagatell men jag gillar denna skarpt. Det är nånting med samspelet mellan Hugh Grant och Julia Roberts. Sen är ju Rhys Ifans skitrolig som Hugh Grants polare Spike.
4. The day after tomorrow. Ett av de lite nyare exemplen av filmer som visas typ jätteofta. Har alltid gillat katastroffilmer och denna är inget undantag.
5. A few good men. Rättegångsfilmen med Nicholson, Cruise, Moore, Bacon med flera. Nu var det ett tag sen den gick men när den dyker upp försöker jag alltid kolla. En favorit från tidigt 90-tal.

2 kommentarer:

  1. När det kommer till de kommersiella kanalerna, som alltid jagar rating, så är det så enkelt som att dessa filmer alltid lockar publik. Man visar hellre Pretty Woman än en rom-com från 09 för Pretty Woman är alltid Pretty Woman. Du glömde Dirty Dancing.

    SvaraRadera
  2. Ja Dirty Dancing kanske också är en sån film som visas ofta men det är absolut ingen Mats-favorit så därför fick den inte vara med på denna lista. Däremot skulle man kunna göra en lista över dåliga film-genrer och då skulle dans-filmer lätt komma med!

    SvaraRadera