Summa sidvisningar

2011-06-09

Leksand Leksand leksand

Nu här i dagarna inleds finalspelet i Stanleycup med finalen mellan Boston och Vancouver. Eftersom jag inte har nåt favoritlag i NHL så kan jag lugnt välja att heja på det laget med flest svenskar, i det här fallet Canucks. Självklart hoppas jag att Henrik Sedin får höjs bucklan som lagkapten efter en tuff finalserie. Men skulle Boston vinna som kommer jag glädjas med en spelare, Michael Ryder. En spelade i Leksand i allsvenskan under lockoutsäsongen 04-05 och var helt outstanding. Klart en av de bästa som har haft den blåvita tröjan, kanske den bästa. Säsongen efter åkte han inte helt överraskande tillbaka till Kanada men det var faktiskt inte helt osannolikt då att han skulle stanna ytterligare ett år i Dalarna. I så fall så kanske det hade sett helt annorlunda ut.. Ja vad har det då med dagens lista. Jo jag tänkte ranka mina favoriter i Leksands IF genom tiderna (eller dom som jag upplevt iaf)

1. Jonas Bergqvist. Den store favoriten. Hade #18 i innebandylaget precis som Bergqvist. En härlig kämpe som aldrig gav upp. Har skrivit den mycket underhållande boken "rekordmannen"
2. Magnus Svensson. Nummer 8, Sigge med det stenhårda skottet. Spelaren som alltid kom tillbaka till Leksand efter diverse proffsutflykter.
3. Mikael Karlberg. Den store hjälten från senare år. Vann poängligan senast LIF var i elitserien och dominerade fullständigt under många säsonger i allsvenskan.
4. Tomas Jonsson. När han "kom hem" till Leksand 1989 efter typ tio säsonger i NHL så trodde man nog lite till man att var för att trappa ner men så var det verkligen inte. det blev nästan tio ytterligare säsonger (de flesta som kapten) och bästa säsongen var nog -94 då han var med och tog guldet i Lillehammer och dominerade fullständigt i elitserien.
5. Örjan Lindmark. Måste slänga in en liten överraskning och då får det bli denna defensiva urstarka back som spelade så många säsonger i Leksand. Debuterade redan som sjuttonåring och spelade sin sista match i tröja nummer 14 som 39-åring. Gjorde alltid sitt jobb men gjorde i princip aldrig mål. Superstars hade nån ramsa om det som gick typ "Örjan Lindmark, 1000 matcher inga mål". Humor på hög nivå. Är enl. eliteprospects.com fortfarande aktiv i Danmark!

Nån leksing som läser som har några egna favoriter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar